Nordkoreas fredsönskan tystas ned

Det här visste du kanske inte:

I media just nu matas vi med information om hur allvarlig krisen är med Nordkorea. Det stora hotet är att de har kärnvapen, det är ju vad vi får höra. Att de styrs av en galning som inte tvekar att använda sina kärnvapen. Att de provocerar USA och USA gör det tillbaka.

Visste du att redan i början av 2017 kontaktade Nordkorea USA och sa att de är villiga att sluta tillverka kärnvapen och att de stänger ned sina kärnvapenbaser om USA går med på ett motkrav: att de slutar patrullera gränsen till deras land med sina flygplan, båtar och u-båtar. Donald Trump sa nej till detta.

Visste du att redan 2015 så gjorde Nordkorea samma erbjudande och då till Barack Obama.
Nordkorea sa att de är villiga att sluta tillverka kärnvapen och att de stänger ned sina kärnvapenbaser om USA går med på ett motkrav: att de slutar patrullera gränsen till deras land med sina flygplan, båtar och u-båtar. Barack Obama sa nej till detta.

Visste du att redan 2005 så gjorde Nordkorea samma erbjudande och då till George Bush.
Nordkorea sa att de är villiga att sluta tillverka kärnvapen och att de stänger ned sina kärnvapenbaser om USA går med på ett motkrav: att de slutar patrullera gränsen till deras land med sina flygplan, båtar och u-båtar. George Bush sa nej till detta.
Denna text från 21 augusti 2017.

Länk till källor här: https://www.democracynow.org/2017/4/26/chomsky_on_north_korea_iran_historical
https://qz.com/1051864/the-us-north-korean-nuclear-crisis-can-be-averted-with-this-diplomatic-strategy/

Tips för dig

Lämna kommentar